Om Eva

Hej, jag heter Eva Swede. Jag vill dela med mig, därför bloggar jag.

Tema 2018
Med Glädjefylld Vilja – Glädje ger energi. Vilja ger riktning.

Vi behöver kontinuerligt lyfta blicken och skapa perspektiv, för att:
– Lyssna på oss själva
– Lyssna på andra
– Skapa en dialog med varandra 

Glädjefylld Vilja utvecklar vi  för att kunna använda vår kapacitet, hantera vår stress och nå våra mål. Mod, glädje och vilja får oss att blir Fria individer. Teamets mål uppnår vi genom rätt kompetenser, bra dialgoer och kontinuerlig utveckling av vår kultur. Fria individer bildar Starka team.

– Vill du få saker att hända? På insidan och på utsidan? Det vill jag.
Med Glädjefylld Vilja inspirerar och hjälper jag dig att utveckla ditt ledarskap, ditt team, din idé, ditt personliga varumärke och dina affärer!
Vanligtvis är jag glad, kommunikativ och tycker om att inspirera och leda processer. Samtidigt är jag tillbakalutad, lyssnar och har hög integritet. 


Välkommen att kontakta mig så hjälper jag dig. Eva 0733-81 80 84!
Inspirationsföreläsare, coach och konsult, Fri och Stark AB.

REFERENSER

UTMÄRKELSER

Huddinge kommuns Entreprenörskapspris 2014
”För engagemang i ungas lärande för livet” – Tilldelas Eva Swede, Fri och Stark AB. Läs mer här

Huddinge Handbollklubb – KRIKE-priset 2013
…Pristagarens inträde i styrelsen var en injektion, en krävande, energisk, engagerande och positiv injektion… Läs mer här 

UTVECKLING AV LEDARE, TEAM OCH IDÉER

Coaching och företagsstöd

Eva har stor kunskap om kulturföretagares verklighet och coachar på ett bra, peppande och lite utmanande sätt som har fått mig att växa. Jag kan varmt rekommendera henne.

Karin Janson, frilansjournalist och författare

 

Tuffhetsträning – Med Glädjefylld Vilja
Elever på Frans Schartaus Handelsinstitut

Eva genomförde en mycket uppskattad kick-off dag i ”tuffhetsträning” för våra nya studerande till offentlig upphandlare.

Hon visade ett som vanligt mycket stort engagemang och förmedlade insiktsfulla budskap till de studerande som gav dem mod, stor motivation och förväntan inför den påbörjade utbildningen. Stort tack för din professionella seriositet och positiva engagemang!

Clas Ottne, utbildningsledare Frans Schartaus Handelsinstitut, jan. 2017

Processledning av grupp
– Innovationsprocessen, affärsprocessen och personligt varumärke

Eva är en mycket kompetent och inspirerande person som jag haft förmånen att arbeta med, främst genom Svenska Uppfinnareföreningens metod MentorRing®. Metoden innebär att processledaren samlar en grupp av deltagare som får en praktisk och strategisk tillämpning av innovationsprocessen, en introduktion i affärsprocessen och en väg till utveckling av det personliga varumärket.

Som processledare var Eva mycket välmeriterad. Vid utvärderingen fick hon genomgående fina utlåtanden från alla sina deltagare. Eva var också till stor hjälp för mig då vi parallellt arbetade med  ett omfattande utvecklingsarbete av metoden och rekryterande nya processledare.

Det alltid coachande förhållningssättet hos Eva gör att man gärna vill arbeta med henne. Hennes synsätt får alla att vilja utvecklas.

Malin Mohr, tidigare projektledare Svenska Uppfinnareföreningen, numera IVA

 

Coaching av verksamhetschef inklusive kursen
Fri och Stark – Med Glädjefylld Vilja

Evas kunskap inom föreningsliv och styrelsearbete samt erfarenhet av att vara chef har visat sig vara en perfekt kombination för att ge mig verktyg i mitt ledarskap och i rollen som verksamhetschef för Tilia.

Oavsett hur mycket stöd man får gällande sitt yrkesliv, vet vi alla hur viktig den privata delen är för att det ska fungera i arbetslivet. Allt är en helhet. Jag har haft en önskan om att ge den privata delen av mig större utrymme, men har haft svårt att veta hur. Detta har Eva hjälp mig med i form av coachning och konkreta tips gällande struktur och förhållningssätt samt gränssättning.

Jag är också oerhört tacksam att jag gått kursen med temat Glädjefylld Vilja. Vi fick bland annat frågan ”Vad är din längtan?” Med tillhörande övningar och diskussioner började jag se klart även på delar i mitt privata liv.

Det gjorde att jag idag några månader senare har gjort rejäla omprioriteringar i mitt liv, som garanterat gör mig till en bättre ledare men även mer harmonisk som människa.

Något jag är oerhört tacksam för.

Annesofie Blixt, grundare och verksamhetschef Föreningen Tilia. 
Årets Medmänniska och Svensk Hjälte 2014.
Change Leader hos Reach for Change från 2016.

 

Fri och Stark – Med Glädjefylld Vilja

”Evas kurs i Glädjefylld Vilja är så inspirerande, givande och tydlig. För mig blev det en härlig dag med bra övningar och stegvis närmande till min innersta vilja och beslutsamhet.

Evas värme, närvaro och lyhördhet är fantastisk!”

Anita Malmros

 

Coaching och företagsstöd via telefon

Professionellt, trevligt och peppande! Många förslag och ideér som får mig att tänka i nya banor och att börja driva ett nytt spännande projekt!

Karin Didring, Didring Text & Bild

Inspirationsföreläsning

Mål, Mod och Möjligheter – eller bara Stress?

Eva höll en kort inspirationsföreläsning om hur vi arbetar i vardagen för att se våra individuella och gemensamma möjligheter och mål, utveckla vårt mod och hantera stress.

Syftet med föreläsningen var vi skulle inspireras och få nya perspektiv hur vi kan hanterar mål, modet att ta ett steg till i sin utveckling och hur vi kan hantera den stress som vi kan uppleva i vardagen.
Eva lyckades föra fram budskapen på ett inbjudande, öppet och inspirerande sätt.

Christina Jernström, Folksam IT

 

Coaching och självledarskap

Eva är den perfekta coachen för mig som är företagare och fritidspolitiker, eftersom hon känner båda världarna väl. Att en gång i månaden få stanna upp och reflektera över det som har hänt och det jag vill ska hända framåt är värdefullt för mig. Det ger mig energi, idéer och riktning.

Lisa Alexandersson, företagare och fritidspolitiker

 

Kursen ”Fri och Stark – Med Glädjefylld Vilja” och coaching

”Efter 22 år som egen företagare kände jag att jag kommit till ett vägskäl där det gällde att ta vissa beslut. Anmälde mig då till Fri och Starks ViljeUtvecklingskurs ”Fri och Stark – Med Glädjefylld Vilja” där jag fick se på mig själv och min omgivning på ett annat sätt än vad jag är van vid. Eva är mycket professionell och det är lätt att ta till sig hennes budskap. Jag fick också tillgång till Evas coachning där jag, med hennes hjälp, fick redskap till att förändra vissa av mina beteenden. Det har varit inspirerande och jag har lärt mig tänka annorlunda än tidigare. Jag kan verkligen rekommendera Eva och hennes kurser.Coachande mentorskap – företagsledare i tillväxtföretag”

Eva Lundin, egen företagare, Företagstextil gardinateljé

 

Utbildare i uppdraget ”Digital kompetens” för utbildningskonsulenter i vuxenutbildning

Eva Swede anlitades i ett tidigt skede i att utforma och skapa material till vår kurs ”Digital kompetens” för utbildningskonsulenter i vuxenutbildning och var en av lärarna under 2015 – 2016. Hon har även bidragit med struktur och erfarenhet av att utforma kurser i det här formatet.

Alla våra lärare har genomgående fått goda utvärderingar av kursdeltagarna. Kundens utvärdering visar att Eva gjort bra och omtyckta kurser.

Jag är nöjd med vårt samarbete och Evas prestationer som kursledare. Jag rekommenderar Eva som föreläsare.

Kenneth Thomas, CEO Dean & Thomas Företagsutbildning AB

Coachande mentorskap – företagsledare i tillväxtföretag

”Eva Swede var min mentor under ett år. Jag var ny som delägare i ett konsultbolag och ganska osäker på min roll som företagsledare. Under våra möten under året fick jag möjlighet att diskutera allt från marknadsföring och ekonomistyrning till personalfrågor och personliga målsättningar. Eva är både mycket kunnig inom alla dessa områden och en idérik och fingertoppskänslig coach. Mentorsåret gav mig därför väldigt mycket ny kunskap men framförallt gjorde det mig till en mer självklar och trygg företagsledare.”

Man, delägare och företagsledare i ett konsultföretag

 

Program för tillväxt i etablerade småföretag
”Att växa som småföretagare i södra Stockholm”

Arena Huddinge anlitade Eva för att komma med förslag för en kurs som skulle inspirera företagare i Huddinge. ”Att växa som småföretagare i södra Stockholm” blev resultatet.
En lyckad satsning som uppskattades av våra deltagande medlemmar samt ledde till att flera företag blev medlem i vår organisation. Kursens upplägg och Evas roll som kursledare innebar också att ett viktigt budskap om småföretagares betydelse för det lokala näringslivsklimatet kunde nå kommunens ledning.

Edward Howard, VD Arena Huddinge

Jag lärde känna Eva Swede i samband med en utbildning som Arena Huddinge arrangerade tillsammans med Eva som lärare och kursansvarig med temat ”Att växa som småföretagare i södra Stockholm”.
Min upplevelse och erfarenhet av Eva är att hon är mycket mångsidig, väl förberedd och påläst, prestigelös och att hon brinner för dessa frågor. Allt i en väl avstämd mix.

Jörgen Ängehult, I Do It Toner & Kontorsvaror i Huddinge

 

HR och ledarskap för småföretagare

”Företagarna I Huddinge har anlitat Eva Swede som talare. Föredraget handlade om inre ledarskap till professionella mål. Eva poängterade att alla beslut grundar sig i det egna ledarskapet. Därutöver berättade Eva om att alla företag oavsett storlek bör ha någon form av kompetensförsörjningsplan, bland annat för att undvika kostsamma felrekryteringar, och om vikten av kommunikation och dialog med medarbetarna. Under och efter Evas föredrag var det livliga diskussioner kring kvällens ämnen. Vi kan varmt rekommendera Eva som talare.”

Margaretha Forsell, Företagarna Huddinge

 

Mentor för företagare

 “Att bolla tankar och idéer med vår mentor Eva har hjälpt oss att förstå vad vi verkligen vill – och vad vi inte vill! Det har varit mycket värdefullt för oss.”

Bitte Granlund och Maria Svedberg, Ägare Happy Book

 

Glädjefylld Vilja – ViljeCoaching och kurs

”Jag är konstnär och företagare. För en tid sedan gick jag kursen i ViljeUtveckling följt av 3 månaders ViljeCoaching av Eva. Detta var under en period i mitt liv när jag inte alls var nöjd med mitt yrkesliv. Jag hade svårt för att fokusera på att göra saker som verkligen hjälpte mig framåt och ur den situation jag befann mig i.

Kursen i ViljeUtveckling var en otroligt givande upplevelse. Jag fick insikter under kursens olika övningar som jag har haft stor nytta av. Det fungerade oxå som en perfekt ”uppvärmning” inför coachningen, eftersom jag kom i kontakt med vad det var jag verkligen ville.

Coachingen hos Eva hjälpte mig att sedan att nå mina mål snabbare än jag hade kunnat ana, och jag fick med mig många bra verktyg för att kunna fortsätta på egen hand.”

Marta Bencivenni, konstnär och företagare

 

Workshop för professionell utveckling
– Vad kan du göra med din utbildning och kompetens?

”Konkret, användbart och stimulerande! För mig blev den röda tråden i mitt yrkesliv synlig både på nytt och på ett nytt sätt. Att jag arbetar med att dela kunskap mer än att lära ut. Att den mänskliga potentialen är min grundpelare. Att jag kan och ska använda MIG i mitt arbete.

Jag tyckte om att det fanns en tydlig röd tråd under hela dagen. Pedagogiken och framförandet skapade trygghet och väckte kreativitet. Proffsigt… Tack för en fin dag som gav mersmak.”

 Anna Swärd, samtalsterapeut i psykosyntes, certifierad rosenterapeut, företagare


START, OMSTÄLLNING OCH UTVECKLING AV MYNDIGHETER

Start av ny myndighet – Energimarknadsinspektionen

”Fri och Stark har varit till stor nytta och glädje vid start och uppbyggnad av vår nya myndighet. Jag vill särskilt nämna arbetet med vår administrativa grupp samt förberedelse av vår första lönerevision.”

Johnny Henriksson, Administrativ chef, Energimarknadsinspektionen

 

Förändringsarbete, myndigheter

”Jag lärde känna Eva Swede när hon var administrativ chef på myndigheten SIKA i Stockholm. Jag kunde följa hennes arbete under det år som flyttning av SIKA till Östersund planerades och genomfördes. Eva var mycket viktig i det förändringsarbetet med ständig överblick, struktur och personlig omsorg om alla berörda. Senare har jag följt Eva som konsult och också samarbetat med henne i uppdrag.  I uppdragsrollen har jag sett Eva vara väl förberedd, initiativrik, prestigelös och med förmåga att se möjligheter.”

Margareta Meyer Ridbäck, Konsult och Särskild utredare

 

Omställningsarbete och omlokalisering av myndighet

”Eva har varit administrativ chef på Statens institut för Kommunikationsanalys, SIKA. Eva valde att inte följa med till Östersund vid SIKAs omlokalisering och valde också att ta utomordentligt ansvar för avvecklingen i Stockholm. Några av hennes särskilda kvaliteter är förmågan till strategisk och ekonomisk planering, framtidsbedömningar och uppföljningar av processerna vid de omfattande personliga omställningarna. Hon har, inte minst i den känsliga omlokaliseringen, utvecklat djupa insikter om förståelse för individens utsatta roll i förändringsprocesser. Eva och jag har haft ett nära och mycket gott samarbete och jag vill varmt rekommendera alerta Eva.”

Kjell Dahlström, tidigare generaldirektör, SIKA

Lämna en kommentar